Ụkpụrụ maka sodium Carboxymethylcellulose/ Polyanionic cellulose

Ụkpụrụ maka sodium Carboxymethylcellulose/ Polyanionic cellulose

Sodium carboxymethylcellulose (CMC) na polyanionic cellulose (PAC) bụ mkpụrụ ndụ cellulose nke a na-ejikarị eme ihe na ụlọ ọrụ dị iche iche, gụnyere nri, ọgwụ, ihe ịchọ mma, na mkpọ mmanụ.Ihe ndị a na-agbasokarị ụkpụrụ dị iche iche iji hụ na ịdịmma, nchekwa na nkwekọ na ngwa ha.Nke a bụ ụkpụrụ ụfọdụ a na-akpọkarị maka sodium carboxymethylcellulose na polyanionic cellulose:

Sodium Carboxymethylcellulose (CMC):

  1. Ụlọ ọrụ nri:
    • E466: Nke a bụ usoro ọnụọgụ mba ụwa maka mgbakwunye nri, na Codex Alimentarius Commission kenyere CMC nọmba E466.
    • ISO 7885 ọkọlọtọ ISO a na-enye nkọwapụta maka CMC ejiri na ngwaahịa nri, gụnyere njirisi ịdị ọcha na akụrụngwa anụ ahụ.
  2. Ụlọ ọrụ ọgwụ:
    • USP/NF: The United States Pharmacopeia/National Formulary (USP/NF) na-agụnye monographs maka CMC, na-akọwapụta àgwà ya, ịdị ọcha chọrọ, na ụzọ ule maka ngwa ọgwụ.
    • EP: European Pharmacopoeia (EP) tinyekwara monographs maka CMC, na-akọwapụta ụkpụrụ ịdị mma ya na nkọwapụta maka iji ọgwụ eme ihe.

Polyanionic Cellulose (PAC):

  1. Ụlọ ọrụ na-egwupụta mmanụ:
    • API Spec 13A: Nkọwapụta a nke American Petroleum Institute (API) nyere na-enye ihe achọrọ maka cellulose polyanionic eji dị ka ihe mgbakwunye mmiri na-egwupu mmiri.Ọ na-agụnye nkọwapụta maka ịdị ọcha, nkesa nha urughuru, akụrụngwa rheological, na njikwa filtration.
    • OCMA DF-CP-7: Ụkpụrụ a, nke Òtù Na-ahụ Maka Ngwakọta Mmanụ Ala (OCMA) bipụtara, na-enye ntụziaka maka nleba anya nke cellulose polyanionic eji na ngwa ịkụ ala mmanụ.

Mmechi:

Ụkpụrụ na-arụ ọrụ dị oke mkpa n'ịhụ na ịdịmma, nchekwa na arụmọrụ nke sodium carboxymethylcellulose (CMC) na polyanionic cellulose (PAC) na ụlọ ọrụ dị iche iche.Nrube isi n'ụkpụrụ ndị dị mkpa na-enyere ndị nrụpụta na ndị ọrụ aka ịnọgide na-agbanwe agbanwe na ntụkwasị obi na ngwaahịa na ngwa ha.Ọ dị mkpa ịtu aka na ụkpụrụ akọwapụtara nke dabara na ebumnuche ebumnuche nke CMC na PAC iji hụ na njikwa mma kwesịrị ekwesị na nnabata usoro iwu.


Oge nzipu: Feb-10-2024